Chinees porselein taxeren en verkopen

Chinese theepotten, kommen, Chinese borden, oude beelden, aardewerk en vooral Chinese vazen: Chinees porselein is onze specialiteit. We zijn expert in het taxeren en verkopen van al uw Chinese antiek. Na ontvangst en beoordeling van de door u toegestuurde foto’s nemen wij graag contact met u op voor een vrijblijvende afspraak zonder verder verplichtingen.

Porselein

Porselein is keramisch materiaal dat bestaat uit verschillende soorten klei en water. Aangezien porselein wordt gemaakt bij een hoge baktemperatuur, zijn porseleinen objecten hard en niet-poreus. Daarom heeft porselein geen glazuurlaagje nodig, en gebeurt glazuren alleen ter decoratie. Aardewerk lijkt op porselein, maar is minder hard en poreus en heeft daardoor wel een glazuurlaag nodig.

Toegenomen belangstelling vanuit China

De waarde van antiek Chinees porselein zit in de lift, nu rijke Chinezen geïnteresseerd zijn in Aziatisch porselein dat in het Westen terecht is gekomen. Vooral stukken uit de Ming-periode zijn erg populair. Dit is uiterst kwalitatief porselein dat te herkennen is aan merktekens. Andere soorten Chinees porselein zijn Wanli, Kangxi en Yongzheng porselein. Aangezien er veel namaak in de omloop is, is het vaak lastig om in te schatten of het om origineel Ming-porselein gaat. Onze experts hebben een geoefend oog en kunnen namaak feilloos onderscheiden van echt Chinees porselein.

Vrijblijvende taxatie van uw Chinees porselein

Hoe gaat het taxeren van uw Chinees porselein in zijn werk? Als u een snelle schatting wilt, kunt u een foto van uw Chinese theepot, servies, beeldje, kommetje of ander Chinees porselein doorsturen naar Antiek HuyzePicart. Als het porselein binnen ons interessegebied valt, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op en komt onze expert bij u langs voor een gratis en vrijblijvende taxatie. Aangezien we veel (internationale) contacten hebben, krijgt u gegarandeerd een hoog bedrag voor uw Chinese antiek.

Waar letten onze experts op?

Bij het bepalen van de waarde van uw Chinese porselein letten we op verschillende kenmerken, zoals de mogelijke aanwezigheid van merktekens, de staat van het antieke object, de periode waarin het is gemaakt, tekeningen en het materiaal. Op basis daarvan maakt onze expert vervolgens een nauwkeurige inschatting van de prijs.

Verkoop kosteloos uw Chinese antiek

Hebt u een Chinese theepot, oude Chinese beelden, kommen, antieke borden of ander Chinees porselein en bent u benieuwd naar de waarde? Stuur ons gerust een of meerdere foto’s. Wij maken vervolgens een afspraak met u voor een gratis taxatie. Als ons bod u bevalt, kunt u uw Chinese antiek nog dezelfde dag aan ons verkopen, zonder bemiddelingskosten of commissie!

 • Gratis schatting

  Gratis schatting

 • Jarenlange ervaring

  Jarenlange ervaring

 • Vrijblijvend bezoek

  Vrijblijvend bezoek aan huis

 • Correcte prijzen

  Correcte prijzen