Antiek HuyzePicart is op zoek naar kwalitatieve Chinese borden

Als het gaat over Chinees porselein, denken veel mensen automatisch aan Chinese vazen. Maar in de 18e eeuw zijn er ook een groot aantal Chinese borden en Chinese schotels overgekomen met de VOC, of de Verenigde Oost Indische Company.

Blauw-wit, rose of verte porselein

De meeste van die schotels en Chinese borden zijn vervaardigd uit blauw-wit porselein uit de KangXi- dynastie of behoren tot de famille rose- of famille verte-familie. Chinese borden en schotels maken vaak deel uit van antieke serviezen, maar veel mensen gebruiken ze als decoratie. Zo verkochten antiquairs veel Chinese borden als decoratie in de jaren 70 en 80.

Vertrouw op een expert

De taxatie van Chinees porselein laat u beter over aan een antiek expert, zoals Antiek HuyzePicart. Wij zijn steeds op zoek naar kwalitatieve stukken Chinees porselein, bronzen boeddha’s, cloisonné, antiek bloedkoraal en andere stukken Aziatica. Bent u de trotse bezitter van een collectie antieke Chinese borden? Contacteer Antiek HuyzePicart en maak een vrijblijvende afspraak voor een gratis schatting bij u thuis.

Chinese borden porselein