Hoe waardevol Chinees porselein herkennen?

Hebt u nog Chinese vazen, schotels, theepotten of porseleinen beelden op zolder staan en vraagt u zich af wat hier de waarde van is? Bij Antiek HuyzePicart kunt u terecht met al uw vragen omtrent de waarde van uw Chinees porselein. U zou de eerste niet zijn die op zolder, tussen uw oude spullen, een verborgen schat ontdekt.

Belangrijkste parameters bij het taxeren

Bij het bepalen van de waarde van Chinees porselein houden we rekening met verschillende factoren. Ouderdom, de aanwezigheid van stempels, de vorm en de soort beschilderingen zijn parameters die in kaart moeten worden gebracht alvorens we weten hoeveel uw Chinese vaas nu waard is. Maar ook eventuele beschadigingen en authenticiteit zijn kenmerken die de waarde onthullen. Het is van belang dat het porselein van goede kwaliteit is. Er is nu eenmaal veel namaak op de markt.

Ouderdom minder van belang

Tegen alle verwachtingen in, is ouderdom een minder bepalende factor. Een Chinese vaas uit de 18e eeuw is in bepaalde gevallen minder waard dan een Chinese kom die gemaakt werd in de jaren vijftig. De ouderdom van het Chinees porselein heeft dus niet per se een invloed op de waarde.

Momenteel wordt het jonger Chinees porselein, ook gekend als 'republikeins porselein', erg geapprecieerd.

Bent u benieuwd naar wat de waarde van uw Chinees porselein is? Contacteer Antiek HuyzePicart en vraag advies aan onze expert. Laat ons uw Chinese vaas, schotel of theepot volledig vrijblijvend schatten.

waarde chinees porselein herkennen vazen