Wanli, Kangxi en Yongzheng porselein

Chinees porselein wordt vernoemd naar de keizer die toen aan de macht was.

Wanli porselein

Wanli porselein komt uit de late Ming-dynastie, tussen 1573 en 1620. Een andere naam voor Wanli porselein is kraakporselein, naar de Portugese boten die het Chinees porselein naar Europa brachten. Wanli porselein is dun en licht met decoratie van vooral landschappen en dieren in blauw en wit.

Kangxi porselein

Nadat de productie van het Wanli porselein stilviel, volgde tientallen jaren stilstand. Keizer Kangxi blies het Chinees porselein nieuw leven in. Kangxi porselein dateert uit de Qing-dynastie, tussen 1662 en 1722. De kenmerken van Kangxi porselein zijn de verschillende kleuren, als contrast met het traditionele blauw-wit.

Yongzheng porselein

Yongzheng porselein leent zijn naam aan de zoon van keizer Kangxi. Dit porselein komt uit de periode van 1722 tot 1736 en wordt ook eierschaalporselein genoemd omdat het erg dun is, zo dun als een eierschaal. Hierdoor zie je het licht erdoor schijnen. Het zal niet verbazen dat het daardoor ook zeer kwetsbaar is.

Hebt u Chinees porselein uit deze periodes in uw bezit dat u wil verkopen? Laat uw Chinees porselein vrijblijvend schatten door Antiek HuyzePicart.