Uw Chinees porselein taxeren

Bent u de trotse bezitter van een Chinese vaas, schotel of theepot? En wilt u uw Chinese vazen verkopen? Of bent u gewoon op zoek naar een antiquair die uw Chinees porselein gratis en vrijblijvend kan taxeren? Dan bent u bij Antiek HuyzePicart aan het juiste adres.

Ming of Qing?

China is al eeuwenlang bekend voor de productie van Chinees porselein. Heel wat soorten verwijzen naar keizerlijke dynastieën. De Ming en Kang Xi dynastie zijn wellicht de bekendste, maar er bestaan nog andere perioden waarin de productie van Chinees porselein floreerde. Denk aan de Guang Xy, Kieng Long of Qing dynastie. Die laatste wordt ook wel de Mantsjoe dynastie genoemd en was de allerlaatste keizerlijke dynastie van China.

Hoe Chinese vazen waarde bepalen?

Bij het taxeren van Chinees porselein kijken we eerst en vooral naar de periode en de al dan niet bijhorende stempel of merktekens. Een stuk Chinees porselein of een Chinese vaas met een stempel die lijkt op een merkteken van de keizerlijke periode is echter niet automatisch authentiek. De taxatie van Chinees porselein is dus behoorlijk complex. Een laatnegentiende-eeuwse Chinese vaas kan bijvoorbeeld een stempel of merkteken hebben dat overeenkomt met een keizerlijke dynastie uit de 16e eeuw. Heeft uw vaas geen stempel? Dat kan perfect. Als expert antiek hebben we al heel wat oude originele vazen zonder stempel getaxeerd.

Chinese vazen laten schatten? Vraag het aan een expert!

Om u wegwijs te maken in het labyrint van Chinees porselein vertrouwt u maar beter op een expert antiek voor wie Chinese vazen verkopen geen geheimen heeft. Bij Antiek HuyzePicart hebben we die expertise al jaren in huis. U kan bij ons terecht voor een gratis en geheel vrijblijvende taxatie van al uw Chinees porselein. Bent u benieuwd of die Ming vaas of dat Qing kommetje authentiek is? Wilt u de waarde ervan weten? Aarzel niet en mail ons vandaag nog enkele foto’s van uw Chinees porselein. Bij interesse contacteren wij u zo snel mogelijk.

chinees porselein taxeren laten schatten Antiek HuyzePicart