Chinese vazen te koop: toen & nu

Antiek HuyzePicart is gespecialiseerd in de aan- & verkoop en het taxeren van Chinese vazen en Aziatica. In de jaren 70 en 80 waren veel mensen geïnteresseerd in het kopen van een Chinese vaas. De Chinese vazen die in die tijd te koop werden aangeboden, waren meestal vazen van rond de jaren 1900 en begin 20e eeuw. In die tijd werden naast Chinese vazen ook veel andere Aziatica en Chinees porselein te koop gesteld. Exotisch, Aziatisch antiek kopen was toen heel populair. Denk bijvoorbeeld aan Chinese of Aziatische boeddhabeelden, Japanse vazen, Chinese porseleinen theekannetjes of -potten en Chinese borden en schotels.

We kunnen wel zeggen dat het meeste Chinees porselein en Aziatica die we in onze regio vinden, uit de 19e eeuw komt. Het kopen van een Chinese vaas was in die tijd een soort cultureel gegeven. Het exotische China was toen heel wat verder dan in deze tijd van internet en vlotte reisverbindingen. De boeddhabeelden die we terugvinden in onze regio zijn meestal van een vroegere eeuw.

Wat is er veranderd?

In vergelijking met vroeger, spelen tegenwoordig wel heel wat meer parameters een rol bij een taxatie en dus het aankopen van een Chinese vaas of porselein. De Chinese vazen die momenteel te koop zijn, beoordelen we nauwkeurig op de kwaliteit van beschildering, de staat, de kenmerken en de vorm. Daardoor heeft de markt voor Chinees porselein zich enigszins gewijzigd.

Heeft u Chinese vazen te koop?

Heeft u nog een Chinese vaas of een ander stuk Chinees porselein of Aziatische boeddha staan uit een vorig interieur? Aarzel dan niet om Antiek HuyzePicart te contacteren voor een gratis taxatie aan huis.

antieke chinese vazen te koop