Antieke Chinese vazen taxeren

Wanneer kunnen we spreken over antieke Chinese vazen of een antiek stuk Chinees porselein? Bij het taxeren van Chinees porselein houden we niet alleen rekening met de ouderdom, maar ook met andere kenmerken.

Factoren die de waarde beïnvloeden

In het algemeen spreken we over een antieke Chinese vaas als deze dateert van vóór 1900. Houten of bronzen boeddhabeelden beschouwen we meestal als antiek als deze van vóór 1800 dateren. De taxatie van een Chinese vaas tussen de periode 1900 en 1940 kan ook behoorlijk hoog uitvallen. Ook al vallen deze vazen onder de noemer van semi-antiek, toch zijn bepaalde stukken Chinees porselein en Aziatica uit deze periode van hoge waarde. Daarbij houden we meestal rekening met de:

  • kwaliteit van beschildering
  • vorm van het stuk antiek Chinees porselein
  • stempels of merktekens

De ouderdom van een stuk porselein of een antieke Chinese vaas heeft dus niet vanzelfsprekend een effect op de prijs. Antieke Chinese vazen uit de 19e eeuw kunnen soms bijvoorbeeld waardevoller zijn dan een Chinees bord uit de 18e eeuw. Op zijn beurt kan een klein semi-antiek vaasje uit 1940 een hogere taxatie krijgen dan een antieke Chinese vaas van rond 1890.

antieke chinese vazen taxeren schatten

Doe beroep op een expert

Voor het taxeren van antieke Chinese vazen en andere Aziatische antiek zoals bronzen boeddhabeelden doet u best beroep op een expert zoals Antiek HuyzePicart. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij uw Chinees porselein of uw antieke Chinese vaas nauwkeurig naar waarde schatten. Contacteer Antiek HuyzePicart voor een vrijblijvende schatting van uw Chinees antiek of Aziatica.