Wat is de waarde van een Friese staartklok?

Heeft u thuis een Friese staartklok en wilt u graag de waarde ervan weten? Dan kunnen wij u als expert antiek helpen! Antiek en Kunsthandel HuyzePicart heeft een ruime expertise in de aankoop en taxatie van Friese staartklokken. Wilt u dus uw Friese staartklok verkopen? Onze specialisten weten waar de klepel hangt...

Friese staartklok blijf populair

Het zal u misschien verbazen, maar de Friese staartklok is al jaren een vaste waarde in de antiekmarkt. Enkele varianten van de Friese staartklok zijn zelfs zeer gegeerd bij verzamelaars. Vanwaar die populariteit? Daarvoor moeten we terug naar het begin. Friesland heeft sinds de 18de eeuw een stevige reputatie opgebouwd als producent van staartklokken. In Europa is de Friese staartklok vanaf die tijd een heus begrip. Tot het einde van de 19de eeuw bleef de Friese stoelklok of staartklok ook in trek, zowel in Nederland als in het buitenland (tot in Indonesië toe). Daarna daalde de vraag (en de Friese staartklok waarde), maar verzamelaars van antiek bleven de Friese klokken een warm hart toedragen.

Periode bepaalt waarde Friese staartklok

Antiek HuyzePicart heeft altijd een grote belangstelling gehad voor Friese staartklokken. Ons cliënteel is daarbij vooral geïnteresseerd in vroeg-18de eeuwse modellen van de Friese stoelklok en laat-18e eeuwse modellen van de Friese staartklok. Klokken uit deze periode hebben vaak een beschilderde wijzerplaat met (taferelen in) een Fries landschap. Soms kreeg de klok daarbij ook een maan- en datumaanwijzing en bewegende figuurtjes. Bronzen zeemeerminnen, dieren en engelen bijvoorbeeld. De kast is bovendien meestal rijkelijk versierd en beschilderd. Het maakt van deze staartklokken echte kunstwerkjes en verhoogt de Friese staartklok waarde!

Friese staartklok taxeren?

Wil u uw Friese staartklok verkopen? Laat dan eerst uw Friese staartklok taxeren. Bij een taxatie kunnen de ornamenten en decoraties bepalend zijn voor de waarde van de Friese staartklok, naast de kwaliteit van het binnenwerk natuurlijk. Heeft u nog een antieke Friese klok en bent u benieuwd naar de waarde? Aarzel dan niet en mail ons een foto. Zo kunnen wij al op zicht uw Friese staartklok taxeren. Indien uw klok aan onze aankoopcriteria voldoet, nemen wij contact met u op voor een vrijblijvende afspraak en een uitgebreide gratis taxatie bij u thuis.