Hoeveel is uw Indonesisch schilderij waard?

21/02/2019 indonesische schilderijen

Bent u in het bezit van een Indonesisch schilderij en wilt u uw kunst verkopen? Als antiquair en specialist in Indonesische schilderijen en Balinese kunst helpen we graag uw antiek taxeren.

Antiquair voor koloniale kunst

Sinds generaties is Antiek HuyzePicart gespecialiseerd in aziatica en, meer in het bijzonder, in Indonesische schilderijen. Een interessante categorie binnen dit vakgebied is de groep van Nederlandse en Belgische schilders die werkzaam waren in de Nederlandse kolonies. Tijdens de koloniale periode trokken heel wat Nederlandse en Belgische kunstenaars naar Indonesië. Vooral Bali had een grote aantrekkingskracht. Daar maakten ze, geïnspireerd door lokale kunstenaars, prachtige Indonesische schilderijen en tekeningen. Bekende namen zijn Adrien-Jean Le Mayeur de Merprès, Sudjono Abdullah, Gerard Pieter Adolfs, F. Ohl, Lee Man Fong, Basuki Abdullah, Rudolf Bonnet, Raden Saleh, Trubus Sudarsono, L. J. Eland, Walter Spies, Haji Widayat en vele anderen. De waarde van oude Indonesische schilderijen wordt veelal bepaald door de naam van de kunstenaar en de kwaliteit.

Indonesische schilderijen gezocht

Antiek HuyzePicart heeft een groot netwerk van internationale klanten, ook in Azië. Dankzij die goede contacten zien we vandaag een stijgende interesse voor Indonesische tekeningen van Rudolf Bonnet en schilderijen van de Belgische kunstenaar Adrien-Jean Le Mayeur de Merprès. Bent u in het bezit van een Indonesisch schilderij van een van deze kunstenaars en wilt u uw kunst verkopen? Dan is dit een goed moment voor een gratis taxatie van uw Nederlands-Indonesische en Indische kunst of andere antieke spullen uit de koloniale periode.

Schilderij taxeren?

Heeft u dus nog een Indonesisch landschap schilderij, Javaans portret of Indonesisch schilderij met zicht op een Balinees rijsveld met hutten? En bent u op zoek naar een antiquair met de nodige expertise ter zake? Contacteer dan Antiek HuyzePicart en mail ons enkele foto’s van uw kunstobject. Voldoen de ingezonden foto’s aan onze inkoopcriteria, dan maken we graag en vrijblijvend een afspraak voor een taxatie antiek bij u aan huis, zonder verdere kosten of verplichtingen.

Hoeveel is uw Indonesisch schilderij waard antiek picart