Chinees porselein ongekend populair

28/11/2019 Chinees porselein

De prijzen van Chinees antiek en Chinees porselein zijn flink aan het stijgen. Er is een zeer grote vraag onder professionele verzamelaars in Azië, voornamelijk in China. Om aan deze vraag tegemoet te komen, koopt Antiek HuyzePicart dagelijks Chinees antiek en andere aziatica op bij Nederlandse particulieren. Benieuwd of uw antiek in aanmerking komt? Lees dan zeker deze blog.

Antiquair en opkoper van Chinees antiek en porselein

Als deskundige antiquair heeft Antiek HuyzePicart een stevige reputatie als het gaat om het opkopen en taxeren van Chinees porselein. We zijn in het bijzonder geïnteresseerd in de aankoop van antieke Chinese vazen, Chinees servies, Chinese theepotten en ander Chinees en Japans porselein. Wat betreft het porselein hebben wij zelfs een speciale lijst met klanten die uitsluitend op zoek zijn naar Satsuma-porselein uit de Meiji-periode en blauwwit Arita-porselein.

Antiek HuyzePicart taxeert Chinees porselein uit verschillende perioden en in alle mogelijke vormen en maten. Veel antiek Chinees porselein kwam in de achttiende eeuw via de Nederlandse scheepsvaart terecht in Nederland en België. Het ging hierbij vooral om antiek uit de Transitie-periode. Daarnaast waren Kangxi-porselein en Yongzheng-porselein erg populair.

In de jaren 1960 was sprake van een ware revival: er werd opvallend veel laatnegentiende-eeuws Chinees porselein en porselein uit de Republiek geïmporteerd naar de Lage Landen. Menige Nederlandse en Belgische woonkamer werd in die tijd dan ook gesierd door Chinese vazen en porseleinen antieke stukken.

Gratis antiek taxeren

Inmiddels is dus in Azië weer grote vraag naar antiek uit China en Japan. Heeft u nog een antieke Chinese vaas of een Chinese theepot in huis? Of wilt u Chinees porselein uit een erfenis laten taxeren? Stuur ons dan één of meerdere foto’s toe per mail of via ons contactformulier. Indien uw antiek aan onze aankoopcriteria voldoet, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor een uitgebreidere taxatie bij u thuis. Dit is volledig kosteloos en zonder verplichtingen.

Chinees porselein ongekend populair antiek huyze picart