-A +A

Contacteer ons 7 dagen op 7

Is het kopen van antiek een goede belegging?

17/07/2019 Algemeen

Is antiek kopen een goede belegging? Het is lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. Bepaalde antieke stukken zijn zeker een goede investering op de lange termijn. U kunt hiervoor het beste advies inwinnen bij een gespecialiseerde antiquair. In dit blogbericht zetten we enkele belangrijke tendensen op een rijtje.

Ondergewaardeerde segmenten zijn in trek

We merken dat veel van onze vermogende klanten zeer hoogstaande kwalitatieve stukken kopen in segmenten die momenteel ondergewaardeerd zijn. U kunt hierbij denken aan antieke iconen, schilderijen van oude meesters, antieke kasten, antiek zilverwerk, specifieke art-decomeubelen, antieke juwelen of bijvoorbeeld Japanse aziatica. Als het om antiek van hoogwaardige kwaliteit gaat, is de kans groot dat er op termijn een interessante winst voor de belegger in het verschiet ligt.

Chinees porselein top bereikt?

Tegelijkertijd zien we dat andere segmenten in de antiekbranche hun top hebben bereikt en dus minder marge in het vooruitzicht stellen. In aziatica pieken momenteel Chinees porselein (antieke Chinese vazen) en antieke bronzen Boeddhabeelden. Ook impressionistische Europese schilderijen en bepaalde abstracte kunst doen het op dit moment erg goed en zijn hierdoor minder interessant als belegging. Het is natuurlijk moeilijk te voorspellen of de prijzen zo hoog zullen blijven, of dat er mogelijk toch nog groei zit in de markt van deze hooggewaardeerde antieke stukken.

Kwaliteit is de beste belegging

Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen, is dat de laatste jaren de prijzen voor kwaliteitsstukken gestaag blijven groeien. We kunnen u dan ook alleen maar adviseren om antiek te kopen van uitmuntende kwaliteit. Dit heeft overigens ook een positief effect op de inkoopprijzen voor antiek en kunst. Antiek van verfijnde kwaliteit verkopen zal u ongetwijfeld een hogere prijs opleveren bij een antiquair.

Antiek laten taxeren?

Bezit u antieke stukken en wenst u de actuele waarde ervan te laten taxeren? Antiek HuyzePicart staat bekend om de inkoop van antiek bij particulieren en is dankzij een groot internationaal klantenbestand uitstekend op de hoogte van de antiek- en kunstmarkt. Aarzel dus niet en neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende taxatie bij u thuis.

kopen van antiek een goede belegging huyze picart